۱۳۹۶ شنبه ۳ تير
آزمايشگاه كنترل غذاوداروي جهرم به دستگاه اتميك ابزوربشن جهت اندازه گيري فلزات سنگين تجهيز شد..
دستگاه اتميك ابزوربشن با هزينه اي بالغ بر 250 ميليون تومان و به منظور كنترل كيفي انواع فراورده هاي غذايي ، آشاميدني ، آرايشي ، بهداشتي و محصولات باغي و كشاورزي خريداري شد و در تاريخ 20 و 21 تيرماه 95 در آزمايشگاه معاونت غذا و دارو نصب و راه اندازي شد.
                                                                      
     

موجودات زنده به مقادير بسيار كمي ازفلزات سنگين براي ادامه رشد وبقاء نياز دارند كه به آنهاtrace elements مي گويند.از جمله آهن،كبالات، مس ، منيزيم ، موليبدن و روي. اين فلزات اگر از حداقل مورد نياز افزايش يابند باعث اختلال در رشد مي گردند. فلزات سنگين ديگر همچون جيوه ، سرب ، كادميوم عناصر حياتي نبوده واثرات سودمندي بر حيات ارگانيزم هاي زنده ندارند به طوري كه تجمع آنها در بدن موجودات زنده به خصوص پستانداران باعث بيماري هاي خطرناكي مي گردد.اين عناصر وبسياري از تركيبات آن ها از سموم پرخطر پيرامون ما محسوب مي گردند كه در هواي تنفسي ، آب اشاميدني ، مصالح ساختماني ، لوازم آشپزخانه موجود است.اين فلزات پس از ورود به بدن ديگر دفع نشده ودر بافت هايي مثل چربي ، عضلات ، استخوان ها ومفاصل رسوب كرده ، انباشته و جايگزين ديگر املاح و مواد معدني مورد نياز در بدن مي شوند.اين خاصيت در گياهان و ورود آن ها به زنجيره غذايي خطرات ناشي از آن ها را دوچندان مي كند.

خانم پرستان مدير آزمايشگاه معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشكي جهرم در اين رابطه افزود:

به منظور كنترل كيفي انواع فراورده هاي غذايي ،آشاميدني ،آرايشي ،بهداشتي و محصولات باغي و كشاورزي از نظر فلزات سنگين ، آزمايشگاه معاونت از طريق برگزاري مناقصه يك دستگاه اتميك ابزوربشن با دقت بالا وبا هزينه اي بالغ بر 250 ميليون تومان را خريداري نموده است كه در تاريخ 20 و 21 تيرماه 95 در آزمايشگاه نصب و راه اندازي شد و پس از آموزش كارشناسان در زمينه كنترل كيفيت انواع مواد غذايي و محصولات باغي و كشاورزي مورد بهره برداري قرار خواهد گرفت.

لازم به ذكر است شهرستان جهرم با دارابودن 6 هزار هكتار باغ خرما يكي از قطب هاي مهم توليد خرما در كشور محسوب ميشود.همچنين بيش از 30درصد محصولات باغي و مركبات استان فارس در شهرستان جهرم توليد مي شود. نصب و راه اندازي اين دستگاه ،گامي مهم در تضمين سلامت مصرف كنندگان و رقابتي بودن محصولات غذايي، باغي و كشاورزي در عرصه توليد و عرضه خواهد بود.

 
تاریخ:
1395/04/26
تعداد بازدید:
46
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0

ارسال نظرات
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal